Friday , January 28 2022
Utama / Berita Terkini / Wakaf Pembangunan SRITI Darul Hadis Tasek Gelugor

Wakaf Pembangunan SRITI Darul Hadis Tasek Gelugor

SRITI DARUL HADIS TASEK GELUGOR masih memerlukan hampir RM350K dana bagi meringankan bebanan pihak kami melunaskan baki bayaran kerja-kerja pembangunan bangunan sekolah SRITI Darul hadis Tasek Gelugor.

Rasulullah S.A.W bersabda:

عَنْ ‏أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِىَ اللهُ تَعَالى عنه ‏أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ‏ ‏صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ ‏ ‏قَالَ : ‏ ‏إِذَا مَاتَ ابْنُ آدَمَ انْقَطَعَ عَنْهُ عَمَلُهُ إِلاَّ مِنْ ثَلاثَةٍ : صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ ، اَوْعِلْمِ يُنْتَفَعُ بِهِ ، أَوْ وَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُو لَهُ. ‏
﴿ رواه مسلم ﴾
“ Apabila matinya seseorang anak Adam itu maka terputuslah amalannya kecuali tiga perkara iaitu sedekah jariah , ilmu yang dimanfaatkannya dan anak yang soleh yang sentiasa mendoakan kepada kedua ibubapanya.

( Hadis Riwayat Muslim )

Menderma kini lebih mudah dengan aplikasi SnapNPay.
Hanya dengan menggunakan telefon bimbit anda boleh membuat sumbangan kepada pembangunan SRITI Darul Hadis Tasek gelugor.

Mohon bantuan semua yang membaca agar dapat sebar luaskan makluman ini agar ada insan yang akan membantu kami demi keselesaan pelajar. Sehingga hari ini pelajar masih menumpang di surau untuk sesi pembelajaran.

#JomWakaf
#JomShare
#SahamAkhirat
#SritiDarulHadistasekGelugor
#MembinaGenerasiRabbaniMurobbi

Lihat Juga

WAKAF PEMBANGUNAN SEMPENA 1 RABIUL AWAL 1443H 😊

WAKAF PEMBANGUNAN SEMPENA 1 RABIUL AWAL 1443H 😊   TAMAK PAHALA JUMAAT BERBAKI RM38,000.00 sahaja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *